Zostań

Joanna Woźniak

W mroku gubię zwątpienie 

I zastępuję je

pożądaniem

W Twoich rękach

i pod zmienionym nazwiskiem

drwię sobie ze świata

paląc wszystkie mosty

za sobą

 

Najmilsi nieobecni

Arena życia

nie pomieściła takiego tłumu

Niewytłumaczalne

ale melodia istnienia

dotarła do wszystkich

z brzuchami pełnymi głodu

za jutrem

 

Onieśmielasz mnie

tym

że zawsze masz odpowiedź na pytanie

którego

głośno nigdy nie chciałam zadać

Joanna Woźniak
Joanna Woźniak
Wiersz · 12 grudnia 2021
anonim