***(bukiet kwiatów polnych LIV)
zapalmy światło jeszcze raz
zapalmy światło drugi raz
zaświećmy
zapalmy światło mamy czas
nie gubmy czasu ani szans
nie zgubmy
bo chyba balu przyjdzie czas
nie jeden raz a może dwa
raz jeszcze
a potem tańczmy póki czas
zazdrościć będą będą nam
nie wierzysz?
bez fanfar prasy tylko ja
złote szampany będzie fart
więc bierzmy
zgasimy światło jeśli chcesz
zgasimy innym bo nam źle
zgasimy
zgasimy światło czemu nie
nie sobie innym w grobie źle
zatańczmy
daleko niebo miłość tuż
nieznane grzechy albo złość
im na złość
nie trzeba miła żadnych łez
nareszcie przyjdziesz będziesz szef
nareszcie
za wcześnie wołasz miłość zła
że może nie ten drugi raz
zbyt wcześnie
no to sza …
24 lipca, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
---------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook