***(bukiet kwiatów polnych CCCLIII)
nie mów dziś do mnie że niebawem umrę
teraz nieprędko odwlecz swoje zdanie
w tej jednej chwili grę słów pozostaw
nie mów że pójdę gdzieś hen gdzie nie byłem
nie mów że pójdę gdzieś gdzie nic nie ma
gdzie nie ma ciebie i twojego głosu
nie ma na zawsze bliskiego człowieka
i nie ma wcale nic tam gdzie dziś dojdę
chwilowo nie ma też bliskiej przyszłości
tam gdzie mam iść bez ciebie Kochana
nie ma tam nawet kawałka radości
tam gdzie się zbieram i gdzie iść ty zabrana
nie mów też sobie że może nie zdążę
zdążę Kochana tam chodzi się zawsze
nie mów też sobie że może zapomnę
iść tam bez ciebie gdzie ciałem się kładzie
nie mów też sobie że może nie zbłądzę
że może zbłądzę po dróżkach do ciebie
o w jakże wielkim jesteś swoim błędzie
nie mów dziś do mnie że może nie będzie
16 grudnia, 2021
Andrzej Feret: (1) Andrzej Feret | Facebook
---------------------------------------
fotografia z Internetu: (1) Facebook