***(bukiet kwiatów polnych CCCLVI)
przeszywam cię wzrokiem ty wiecznie uciekasz
nie dla tej chwili co myśl zakręca
oddałbym cały… lecz kiedy? poczekasz?
nie zwlekaj kochana nie zwlekaj
oddałbym jeszcze… co jeszcze… to powiem
i ciałem bym się pozachwycał
i oczom też oddał co oczom jest swoje
nie czekaj kochanie nie czekaj
i nie mów więcej że może ja nie wiem
bo wiem kochana że jesteś
nie oddam tej chwili o której wciąż piszę
nie oddam kochana nie oddam
bo cierpię
przeszyjesz mnie jeszcze kochanie na przestrzał
a ja się również odwdzięczę
tym samym
zaufaj kochana, kochana nie zwlekaj
na przestrzał kochanie na przestrzał
18 grudnia, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
fotografia: Facebook
***(bukiet kwiatów polnych CCCLVII)
jest taki ktoś bo wiem nie powiem
jest kiedy radość i kiedy posucha
jest ktoś taki ktoś
kogo więcej
nie spotkam – kochana
już więcej nie spotkam
i myślę kochana że kiedy to będzie
i pytam wciąż o twoje oczy
i pytam strudzony że ktoś
może przyjdzie
nawiedzi mnie kiedyś wśród nocy…
i szukam obrazów z twoimi portrety
tych czterech i piąty maluję
sam jeden wciąż tęsknię do
swojej kobiety
i czekam…
nawiedzisz mnie kiedyś wśród nocy?
18 grudnia, 2021
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
fotografia: Facebook