bukiet kwiatów polnych CCCLVI i CCCLVII

***(bukiet kwiatów polnych CCCLVI)

 

przeszywam cię wzrokiem ty wiecznie uciekasz

nie dla tej chwili co myśl zakręca

oddałbym cały… lecz kiedy? poczekasz?

nie zwlekaj kochana nie zwlekaj

 

oddałbym jeszcze… co jeszcze… to powiem

i ciałem bym się pozachwycał

i oczom też oddał co oczom jest swoje

nie czekaj kochanie nie czekaj

 

i nie mów więcej że może ja nie wiem

bo wiem kochana że jesteś

nie oddam tej chwili o której wciąż piszę

nie oddam kochana nie oddam

bo cierpię

 

przeszyjesz mnie jeszcze kochanie na przestrzał

a ja się również odwdzięczę

tym samym

zaufaj kochana, kochana nie zwlekaj

na przestrzał kochanie na przestrzał

 

18 grudnia, 2021

Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook

fotografia: Facebook

 

 

 

***(bukiet kwiatów polnych CCCLVII)

 

jest taki ktoś bo wiem nie powiem

jest kiedy radość i kiedy posucha

jest ktoś taki ktoś

kogo więcej

nie spotkam – kochana

już więcej nie spotkam

 

i myślę kochana że kiedy to będzie

i pytam wciąż o twoje oczy

i pytam strudzony że ktoś

może przyjdzie

nawiedzi mnie kiedyś wśród nocy…

 

i szukam obrazów z twoimi portrety

tych czterech i piąty maluję

sam jeden wciąż tęsknię do

swojej kobiety

i czekam…

nawiedzisz mnie kiedyś wśród nocy?

 

 

18 grudnia, 2021

Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook

fotografia: Facebook

 

 

 

 

andrzej_feret
andrzej_feret
Wiersz · 18 grudnia 2021