Literatura

Świąteczne życzenia (wiersz)

Izabela Filipowicz

 Dzisiaj Chrystus się narodził
Błogosławi nam mocą swą
W ten piękny świąteczny ton
Ja składam życzenia
Radości-by uśmiechem opleciony był każdy dzień
Miłości-która otula ciepłem serce
Wiary-byśmy nigdy nie wątpili
Nadziei-że lepszy może być każdy dzień
Zdrowia-by dopisywało
Przyjaciół obecności-by zawsze przy nas byli
Rodzinnej obecności-w każdej trudnej chwili
By ludzie na świecie zgodnie żyli
Na cały rok pomyślności
By wszystko się układało
I oby dobro nas otaczało

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 25 grudnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca