Literatura

Kolejny rok (wiersz)

Izabela Filipowicz

 Dobiega końca rok kolejny
Co przyniósł wiele wrażeń nam
Nie był on zawsze kolorowy
Nie dla każdego miał dobry ton
 
Bo chwile były różne
Jedne miłe i szczęśliwe
Inne przez los zgryźliwe
 
I jak to bywa w życiu
Wszystko kołem się toczy
Choć nie zawsze jest urocze
 
Minęła wiosna, lato, jesień
I zaczęła się zima
Co stary rok zamyka
A nowy otwiera
 
Były też z nami święta wszystkie
W gronie rodzinnym to oczywiste
 
Przyszło też nam się zmierzyć z pandemią
Co zatrzymała czas na chwilę
Ale przyjdą jeszcze chwile miłe
 
Jeszcze dwa dni
Jeszcze jeden
I już rok ten będzie echem
Pozostanie wspomnieniem
Lecz da nadzieję
Ze zostaniemy i każdy kolejny
Od nowa przeżywać będziemy

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 grudnia 2021 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca