Jakie to wzruszające!
Nieznośna lekkość śmierci jak ukłucie zatrutym wrzecionem
po którym się zasypia
Oleander o otwartych oczach z głową przypominającą arbuz
którego dosięgła kula
Trup cuchnie chce się wymiotować a trzeba go umyć tak by
nie mogli stwierdzić czym został ugodzony
umierał długo puściły mu wszystkie zawory śmierdzi
to jest obrazek niesielankowy
Na fotce terrorysta z pośmiertnym wzwodem to zabawne
wybuch powyrywał mu nogi i ręce
za nieprzyzwoite gesty bezbrzeżne inferno wybrzmiewało
muzyką techno
Pięć minut żalu i skruchy drut kolczasty i zapalona świeczka
podbudowani moralnie bo przeżyliśmy Auschwitz
urządzamy młodym bohaterom wycieczki do odległego Szoah
by utwierdzić w słuszności obrony oblężonej twierdzy
Jest tunel i w tle odległe światło zapalonej latarni będącej
częścią wnętrza nie można tej krwi z rąk zmyć zmienić
trajektorii strzału do młokosa który upadł gdy inne dzieci
rzucały kamieniami
A myśmy byli tacy podbudowani w dzień sądu gdy radował
się nasz Kibuc po drugiej stronie muru