***(bukiet kwiatów polnych CCCLXXXV)
(na uboczu II)
może tylko na zniczach ci zależy
przyjdź zapalisz jeden płonę
pokrzykuje ktoś od jednej zapałki
cisza… słyszę…. głośno kona
może tylko za cmentarną bramą
zaplanujesz nasze wspólne łoże
tam gdzie zlegnę i ty zlegniesz
może tylko na tym ci zależy … boże
może tylko ci wystarczy kiedy jesień
wrzuci liść i przykryje kołdrą
może wtedy mnie odwiedzisz wreszcie
jeden znicz – nie zapomnij o nim słotą
może tylko mam jeden ci starczać
do wspomnienia wydeptanym szlakiem
przynieś znicz także wczesną wiosną
pocałuję gdy przyklękniesz przy mnie
może tylko jedna fotografia wtedy
się wysunie spod rudego serca
która czule... że znalazłem ciebie
którą do mnie bałaś się otwierać
11 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
Fotografia: Facebook