Literatura

Eschaton (wiersz)

abc

kopuła nieba to bańka

bąbel wnęka

przestrzeń poduszki

w której odbijają się galaktyki

jestem na obrzeżach

tej pustki

 

a może w centrum

siedzę w pierwszym rzędzie

i patrzę na ziemię

na której wszystko

po staremu

 

po czasie snu

przyjęciu porannej paszy

(zjedzeniu fit śniadania)

wypiciu kubka kawy

 

idę do pracy

staję przy maszynie

wyprostowany

jakbym kij połknął

i był kodem kreskowym

jak wy z ewolucji człowieka

w graffiti banksy'ego

 

jestem gotowy

do audytu produktu

w dzień blue monday

ciekawe czy wartość pracy dziś

pójdzie do góry czy w dół

i zostanę wyautowany

przez lokalną ekspozyturę

władz centralnych

 

ja nadal pielęgnuję

małpę wewnątrz

 

 

pbs.twimg.com/media/FDeBXjGWEAElq4J?format=jpg

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 stycznia 2022, 18:38
"ciekawe czy wartość pracy dziś
pójdzie do góry czy w dół"

...jestem przekonany co do strony po ostatniej wizycie w sklepie
abc
abc 17 stycznia 2022, 21:54
to windowanie szersze jest niż tu i teraz kryzys, sprzedajemy się rozmieniamy na drobne ;)
przysłano: 15 stycznia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca