Literatura

W i E (wiersz)

Oliwer Witek

Czerwone 
Żółte 
Zielone 
Poręcze dla poznaki 
Żeby wiedziec gdzie się jest 

 

Piach nie ubity 
Ubity na ścieżkach 

 

Światło tworzy cienie 
Dzieci których już nie ma 

 

Wszystko ogrodzone 
Poręczą zieloną
Bezpieczna strefa 
Tak to nazywamy. 

 

Choć za nią drzewa 
Liście na stosach usypane 

Ja wolę huśtawkę 
Ona mnie buja w którą chcę stronę 

 

Tylko w niej można się zaplątać 
W niczym innym

 

Narazie 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 stycznia 2022, 18:36
...kocopoły z lyterufkom
przysłano: 16 stycznia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca