Literatura

~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE (wiersz)

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ GDZIE NIE WSCHODZI JEDNO SŁOŃCE
 
   Wydeptujesz krokiem równym 
ścieżki leśne
mijasz drzewa pochylane 
czasu dryfem bezdusznym 
łamane
słuchasz echa co wracają skąd przyszły
w równonoc kończącą się ranem
 
   Segregujesz swe myśli najgłębsze
wspomnień stertę
które wiodą, gdzieś w nieznane
gdzie kiedyś ci z nimi pójść przyjdzie
najdalej 
gdzie jedno nie wschodzi Słońce
Księżyc jeden jednym licu bladym
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………………… Toruń - 16 stycznia '22

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 stycznia 2022 (historia)

Inne teksty autora

~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO
Krzysztof Maria Szarszewski
~ „DZIEWCZYNA O PERŁOWYCH WŁOSACH”
Krzysztof Maria Szarszewski
~ NIE WOLNO ZAMILKNĄĆ ORKIESTRZE
Krzysztof Maria Szarszewski
~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
Krzysztof Maria Szarszewski
~ DLA PANI A K$ AMIT RÓŻ
Krzysztof Maria Szarszewski
~ O WIERSZACH WIERSZ PROSTY
Krzysztof Maria Szarszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca