~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ CZŁOWIEK NIEWSPÓŁCZESNY
 
     Błąka się poezja
  na twych myśli krańcach  
  czas spływa bezwolnie
  po zgubionych dniach 
  zuchwałe marzenia odkształca 
 
    Barwne wspomnienia
  spływają spod powiek 
  przeżywając świat
  bo tyś melancholik 
  niewspółczesny człowiek

⊰Ҝற$⊱………………………………… Toruń - 15 stycznia '22

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 17 stycznia 2022
anonim