~ BYĆ… BY BYĆ I BYĆ
Choć…
dziwnym bywa ten świat
i róż nie ścieli pod nogi
być bardziej ci… bardziej
nie być bezradnie
tak by nie było być szkoda
by jutrem wczorajszych chwil
nie trwonić by nie żałować
nie trapić, o co w nim chodzi
I być…
być nieroztropnie nad podziw
prawdziwie tak… i tak wyraźnie
serca spokojem by kolorowo
trwać, kochać inwokalnie
śnić, cieszyć i śmiać
poetycznie być, romantycznie
z siłą zdwojoną lśnić zenitowo
A nocą…
porą wenusjańsko marsową
w alkowy pieleszach na jawie
być niesypialnie
lecz z nadprzyrodzoną mocą
w świetle szczęśliwych gwiazd pięknieć
w ramionach jej… być nadrealnie
⊰Ҝற$⊱………………………………………………………… Toruń - 5 stycznia '22