~ LAMBADA NO MUE CORAÇÃO * /lambada w mym sercu/
Do gwiazd piosnko wzleć
Pofruñ ptakiem do najdalszych stron
Uśmiech Słoñca weź
Niechaj w świat gorãcy płynie ton
Miłość nieś i świeć
By dotarła wgłãb dusz
Romans nasz budzi się jak ze snów
Zwiewa z bryzã mórz
Muska ciebie i mnie
By miłościã rozkwitać wśród róż
Skradnij duszę mã
Wspólnym tonem niech serc bije dzwon
Złãczy oczu blask
Gdy tak czule tulisz mojã dłoñ
Krótkã chwilã tak
Miłość daje nam znak
Szczęście znów rozpromienia jã w nas
Tañcz ze mnã i marz
Niech zatrzyma się czas
Chwytaj chwilę… uczucie w nas trwa
Tañczmy lambada
Tylko ona zły uleczy świat
W boskim Rio… gdzie
Tañczysz ty i tañczy miłość ma
Niech dotknie dusz cna
Plãsy niech wzbijã kurz
Niech ten moment swã magiã w nas trwa
Kwitnie w noc… za dnia
Kwieciem z bajkowych wzgórz
W rytmach rajskich ogrodów i mórz
A jaj jaj… los são lambada… **
Na Copacaba 'na
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………………… Rio de Janeiro - 29 grudnia '89
* coração /czyt. korasaął/
** são /czyt. saął/