Literatura

List do babci (wiersz)

Izabela Filipowicz

Odeszłaś po cichutku
Nie mówiąc nic nikomu
Szłaś sobie pomalutku
I doszłaś już do domu
 
Pamiętam wszystkie chwile
Gdy byłaś jeszcze z nami
I choć Cię nie ma tyle
To nadal Cię kochamy
 
Ty byłaś mi jak mama
Świat cały pokazałaś
Teraz już muszę sama
Gdyż pamiętam co powiedziałaś
 
I każde Twoje słowo
Każdy Twój uśmiech mały
Nie odeszły wraz z Tobą
A tutaj ze mną zostały
 
Już tylko o jedno Cię proszę
Czuwaj nade mną tam z nieba
Wzrok mój do góry podnoszę 
Choć myślę że wiesz czego mi trzeba

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 sierpnia 2022, 09:10
...patatajka
przysłano: 22 stycznia 2022 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca