w starym zwierciadle widzę
dni co dawno odeszły
zanurzając się w ciszy
pamięci chwil tych przeszłych
wpisały się tęsknotą
w sercu ślad zostawiając
nieważne będą potem
nowe przed nami stają
pozostały nauką
by odeszły wnet błędy
gdyż tak wielką jest sztuką
innych już nie popełnić
za lat kilka gdy wspomnę
co się kiedyś zdarzyło
nie pozwolę zapomnieć
co w pamięci utkwiło