***(bukiet kwiatów polnych CCCXCVII)
(na uboczu IV)
marzy mi się koci łapci bara bara
i ten smutek że się komuś nie udaje
kilka pań a ja jeden gav nabrzmiały i
i karnawał cały rok więc karnawał szał
po co pisać o Weronie kiedy altan
pośród stworzeń i kancony zgrzytu zgrzytu
jedna z altan wśród balkonów stuku puku
jedna z altan cała sobą pozostała
ja ją kocham i okropne piszę wiersze
czytam wiersze pań i panów na balkonie
i rozwijam swe marzenia słowa krotne
czekam więcej pań – a Mili nie zapomnę
19 stycznia, 2022
Andrzej Feret: Andrzej Feret | Facebook
-----------------------
foto z Internetu: Facebook