Z głosem serca

Irena Świerżyńska

Najważniejsze

tylko

kochaj

cała reszta przyjdzie 

sama

 

serce czuje

nuci

kroki wrzuci i podpowie

 

tu -  bez miary i liczydeł

 

ot - tak samo

już się ścieli

 

dzień za dniem się toczy

w każdym kroku i oddechu

równym rytmem dzieli

 

kiedyś

kiedyś -  plon zobaczysz

 

i już -  dzisiaj

masz   niedzielę....

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 25 stycznia 2022
anonim