Płatek śniegu

Marek Zając

Żyje stosunkowo krótko
Jego głębokim pragnieniem jest zachować siebie
Wystarczy trochę słońca
Odrobina ciepła
A cała jego niepowtarzalność odchodzi w niepamięć

 

Pozostaje tworzywo
Lepka woda
Która w ziemię wsiąka
I do głębi spływa

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Marek Zając
Marek Zając
Wiersz · 27 stycznia 2022
anonim
Usunięto 2 komentarze