Uśmiech
spojrzenie
spotkanie i świat cieplej pachnie
blisko
marzeniem przetkany.
Tylko
trochę z tyłu - kroki nie te
i wiara się rwie
coś
z drugiej strony pęka i trzeszczy
i tli się
tli
czemu - to tak
nie może być prosto i jaśniej
bez smugi
i cieni przy boku....