***(bukiet kwiatów polnych CCCXCIX)
ty mi się snujesz gdy ja ciebie pragnę
i ten twój bezkres się staje tak czarny
a ja przechodzę wśród twojej powieki
czekam nie zginę i któż ma zgadnąć
i wzbieram na oczy byś zgadła kto jestem
i nogi miej - patrzę - twe nogi są wierszem
a oczy są bezkres zaciskam więc pięści
i uda kołyszą zdrobniałe – i kości
i niby nieśmiałym i różowym malarstwem
w ucisku i najmniejszym w kołysce znojem
wzieram i czekam pąki ud zdrobniałe
maluję rozwrzeszczaną tobą ciszę
19 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
---------------------------------------------------------
foto z Internetu : Facebook: tam piosenka Leonarda Cohena, ja sobie zanuciłem