Literatura

Kawiarnia Chłodna (wiersz)

Kraśny Ździchu's Team

Opowieść liryczna o moim ulubionym barze i miejscowości, w której mieszkam. AAAAAAAAAA!



PATRIOTYZM LOKALNY A MOŻE NIE TYLKO

Jak gołębie głośny lot mają,
Tak głośno bije moje serce
A komu bije ?
Zapytaj !
A piękną baśń Ci opowie.
Wtedy dopiero się dowiesz,
Jak piękna jest ma ojczyzna.
Głos braci, śmiech dziewczyn
I smak wigierskiego chmielu
I nawet gdy jestem z dala
Od tych miejsc najpiękniejszych,
Wracam myślami do kraju,
Pragnę tam żyć jak najwięcej
Ktoś mnie gdzieś, kiedyś zapytał
Gdzie twa myśl jest miłości podobna ?
Odpowiedziałem z zachwytem :
Polska, Suwałki, Chłodna !

Suwałki 28.03.2001

słaby 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Brodacz 1 kwietnia 2002, 15:02
rześki anakreontyk współczesny, treść banalna
Penelopa 2 kwietnia 2002, 13:04
wprawdzie patriotyczny, ale nie za dobry
przysłano: 17 marca 2002

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca