Ktoś

Iza Marcinkowska

Barometr wieku

włączył się dziś

dryfuje na pustyni czasu

 

Sekundy skaczą po wskazówkach

zerkając zza horyzontu

zdarzeń

marzeń

wrażeń

porażeń...

 

Cisza

Ktoś (tylko kto?)

zakręcił kran

 

Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 31 stycznia 2022
anonim