Żyj!

Iza Marcinkowska

Tańcz i walcz!

Walcz i tańcz!

Biegaj, skacz

krzycz i płacz!

Wzruszaj, kochaj

mów i kłam!

 

Żyj!

 

bez szmacianego kagańca

bez wodzowskiej smyczy

bez systemowych kajdan

bez... krzty ironii...

 

Żyj!

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 31 stycznia 2022
anonim