Asymetria symetrii dopada coraz częściej
mnie, ciebie, jego i ją
Asymetria boli swą poprawnością
w niepoprawności myśli
Symetria koi i boi
się konsekwencji
wrogości asymetrii
Jedna litera a przepaść
symetria asymetrii bierze na kompromis
mnie, ciebie, jego i ją
Parodia goni paradoks
a paradoks parodię
Raz, dwa, trzy -
padniesz ty!