Paradoks kompromisu

Iza Marcinkowska

Asymetria symetrii dopada coraz częściej

mnie, ciebie, jego i ją

 

Asymetria boli swą poprawnością

w niepoprawności myśli

 

Symetria koi i boi 

się konsekwencji

wrogości asymetrii

 

Jedna litera a przepaść

symetria asymetrii bierze na kompromis

mnie, ciebie, jego i ją

 

Parodia goni paradoks

a paradoks parodię

 

Raz, dwa, trzy - 

padniesz ty!

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 31 stycznia 2022
anonim