W pogoni za lustrami

Iza Marcinkowska

W przestrzeni

I czasoprzestrzeni

Mijamy się

Dotykając czasami

Opuszkami palców

Skrawkiem źrenicy

Pasmem włosów

W dziesięciu wymiarach

 

Oko w oko

Ale mur w mur

 

Bez dawania nie ma brania.

 

Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 2 lutego 2022
anonim