***(bukiet kwiatów polnych CDI)
(na uboczu V)
lecz czy wpadać czy nie wpadać po co grosik
który znaleźć można na rozstajach
więc przy sobie mam parasol zawsze czarny
a najlepiej kiedy dziewczę moja burza
więc uśmiechnąć się do myśli naszych dziewczyn
nie żałować byle chwili czułych wierszy
grą przedwstępną nie zaczynać taniość serca
lecz od razu przynieś róże i rozkręcić
a że woda leje się bez końca a my
razem wędrujemy pośród wyobraźni
tam pisane są mówione razem słowa
wznoszę toast za dziewczęta i za grosik
20 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
-----------------------
foto z Internetu : Facebook