Literatura

zerwij więzy (wiersz)

Yaro

miłość opętała świat
płonie ogień płonie płomień

płonie w nas

 

miłość to szaleństwo
obłąkani ślepo zakochani


tańczmy pośród drogi mlecznej

zapnij pasy czas na jazdę
podróż w jedną stronę


bez odwrotu bez przystanku

bez pytań i odpowiedzi


co w młodości opętuje
nie pozwala zastopować

droga na dwa ognie
w środku żar diamentem


wypycha na wierzch dreszcz

płonie świeca ciemny knot


gdy zanurzeni drętwiejemy
bo czas uaktywnia chemię


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 lutego 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca