Kiedyś, kiedyś - rakieta i strzał
i leci, leci, leci
słowo na trzy litery
i głoski cztery
a ... - z tobą - eter zapisał i radar
i ciśnie kolana do dołu
i mgła się snuje i snuje i para
przez lata gniecie.
Bywa - też druga strona
odwrotna
kochana
najlepsza najmilsza
jego i bliska
i nie ma nic z barana
utuli przytuli i błyśnie
tam gdzie trzeba
intelekt
pokaże
i tu - rośnie panisko
i kwitnie....