WERSY DLA POCHOWANEGO

Marcin Strugalski

Dzwonki w sercach na cmentarzu.

Zgiełk dzikich gęsi w locie zwraca uwagę,

lecz żal już wychodzi za trumną

z kaplicy.

 

Gęsi dzikie w powietrzu omijają myśli, które schodzą do ziemi.

Żałobnicy skierowani w tył

i w dół. Chowany ściągnął historię z ludzi.

 

Przechodzi przez aleje.

Brzmi krok w krok.

Przyjdzie czas, że rozejdzie się

 

po kościach, osunie się w kąciki zapamiętania.

Wówczas zaświeci

kamerton ciszy.

Marcin Strugalski
Marcin Strugalski
Wiersz · 3 lutego 2022
anonim
  • Andrzej
    Może nie jest aż tak źle , może jest reinkarnacja .

    · Zgłoś · 2 lata