Literatura

przy rubieży (wiersz)

Yaro

uciekam przed siebie
może po prostu do przodu

 

nie widzę rubieży. biegiem
by się otworzyć wypluć serię słów
nieprzyjacielu prosto w ciebie

 

słowa byle jak sklecone
są lepsze niż ołowiane kule w ciele


szanujmy wolność bo ktoś nam ją odbiera

krok za krokiem rok w rok
coraz mniej to nie jest rock'n'roll


maski założysz gdy gazem dostaniesz w oczy

wróg do bram bo mu kazał rządu chłam
bądź mądrym karabin przetop na lemiesz oraj ziemię

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 6 lutego 2022, 20:50
wolności nie odzyskamy lemieszem , chciałbym aby tak było , choć własna żywność to sposób na korporacyjny świat niewątpliwie .
Yaro
Yaro 10 lutego 2022, 15:53
Jak są lemiesze to jest wolność jest pokój.
przysłano: 4 lutego 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca