***(bukiet kwiatów polnych CDIII)
kiedy ciebie nie ma przesypuję piasek
z dłoni na dłonie sypię znów jak wariat
kiedy ciebie nie ma nie czytam w ślad wierszy
i szukam wśród wierszy kiedy ciebie nie ma
kiedy znów cię nie ma plastyka enigmy
w tajemnicy skrycie ujmuje znów gesty
z kolebki kolebie misterna tajemna
bo ciebie znów nie ma kto? i niańczyć nagość
zachwyt po tobie kiedy znów mam mawiać:
kiedy ciebie nie ma tajność jest niejasna
i węzeł gordyjski się wiąże szaradą
kiedy ciebie nie ma i wszystko jest tajne
nie wszystko jest jasne kiedy ciebie nie ma
jedna konspiracja i postument rzeźba
wzdychając się pytam kiedy do mnie przyjdziesz
nie rozumiem ciebie kiedy ciebie nie ma
20 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
----------------------------------------------
foto z Internetu : Facebook