To tam - zaczyna się życie
z duszą i pasją - ciepło i pachnie
z dobrą wiarą - z uśmiechem obierasz
ziemniaki
w środku jasno i miło
przyjazne
kolory
tak lubię
i on - tak czuje - myślę
jak dalej - niedługo zobaczysz
czy widzi i pozna twoje marzenia
tęsknoty
czy - chmury gradowe przy stole
i talerz machnie do ściany
nie taki kapuśniak
i oka nie te w rosole i długo
śpiewa swoje grymasy
i głośno grają cymbały.