Z mgły porannej me ciało , by z pierwszym promieniem , ulecieć do nieba , by nikt nie widział w mych oczach płomieni , by nikt nie widział mnie całą . Dla Ciebie ukrywam , tęsknotę głęboko , dla gór , dla lasów , kochanej przestrzeni , dla oczu Twych tylko skrywanej , mych oczu , głębokiej zieleni . Ulotnych mych myśli ,nie oddam nikomu , w sercu skrywana mej poezji mowa , nie wypowiem głośno , by nikt nie usłyszał , - bo to tylko dla Ciebie te słowa .
Andrzej
Wiersz
·
6 lutego 2022