Literatura

Nie odchodź kotku (wiersz)

Markus

  Czarno bure kotki dwa

Parka bliska sercu nam

Figle razem tworzyły

Nudy nam nie groziły

Ale przyszedł taki czas

Jeden z nich na zawsze zgasł

Kotku miły wróćże, wróć

Serce moje woła już

Trudno nam pogodzić się

Wolę niebios trudno znieść

Pełne płaczu oczy me.

Może przyjdzie taki czas

Że zobaczę razem was

Choćby nawet obraz ten

Był namalowany snem.


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Andrzej
Andrzej 7 lutego 2022, 03:43
Super, ale jakby zabrakło jeszcze jednego wersu , może dwóch .
przysłano: 6 lutego 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca