***(bukiet kwiatów polnych CDV)
(na uboczu VI)
podrzucać daremnie chciej rozhuśtać drwiny
z poruszać powiewem kręcąc o mnie wiedząc
kolebać po oczach i nie kpić bez winy
czyliż też aliansem w welwet a ergo to ego
kto z fal pocałunków się skręcił w twe dłonie
na huśtawce bioder pisał trzepotał przeciągle
i w przeciągu gadał że kochał nie skąpił
kto jeszcze się zatrząsnął a ja jemu w mordę
kto jeszcze miał czelność w wydumane dreszcze
przychylać się chciałaś z tych oczu lał pamięć
a potrącał drachmę z podatku i przebierał chamem
bo bogu co boskie, a sen? cesarski? dla ciebie kochanie
20 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
-----------------------------------------------
foto z Internetu : Facebook