​Wylało się słowo

Iza Marcinkowska

Spadając na powietrza cząstki

rozprysnęło się na wiele

 

Chcąc zwiększyć moc

poszło na spacer - długi i beztroski

Popatrzyło ówdzie i tu

gdzie rosną ślady stóp

 

Wdarło się do kilku wnętrz

szumu narobiło i pomachało odchodząc

 

Takie słabe już …

 

 

Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 7 lutego 2022
anonim