***(bukiet kwiatów polnych CDVII)
się miotam? gdy kładziesz się wieczorem dla mnie
by wznieść się i opadać ja wiem co to znaczy
jest miłość wśród oczu ramiona i rzęsy
co kocham je zawsze nie oddam nikomu
nie gniewam się kreślę piórem dalsze losy
przywdziewasz więc dla mnie małe co nieco
i wzmacniasz swój odbiór także górą piersi
jakże przemokłą górą i taką niezbędną
za nagim jest treść w uczuciach i w przepych
gdy ty stajesz naga ja zawsze dla ciebie
i zwrotnic też nie ma i nieme pociągi
nie suną po szynach – wtedy nic nie boli
20 stycznia, 2022
Andrzej Feret : (1) Andrzej Feret | Facebook
--------------------------------------------------
foto z Internetu : (1) Facebook