Literatura

metafora o ptaku (wiersz)

Rafał Hille

właściwie po co się sprzeczać

która metafora jest lepsza

która celniejsza

każdy ma swoją

a żadna i tak nie wie skąd się wzięła

i nie zna swojego właściciela

 

tak jak ptak

nic nie wie o dynamice lotu

 

i czemu musi szybować

zanurzony w błękicie nieba

 

rysować  nagłymi  wirażami

ciągle tę samą zwrotkę

Ilość odsłon: 720

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 lutego 2022 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca