wyczarowałam cię na chwilę
z czarnego kapelusza
taki piękny jesteś
pan do tańca i podziwiania gwiazd
wyczarowałam i drogę
iskrzący się pył pośród cieni
parkanów cyprysy
i księżyc jak diament
szumiące świerki
z których uczyniłeś
tęskniące skrzypce
i jaworowy płacz
taki piękny pan w nocy gra
na srebrnej strunie