***(bukiet kwiatów polnych CDIX)
za tych co muszę wypić brudziem
za tych niezbędnych co mam kochać
za tych którymi się znużyłem
i tych co schowam by ich wydać
za tych w wielości co pod ścianę
postawi Bóg i powie – strzelaj
i za tych co wtedy Bóg pokocha
jak swoich wrogów – po siedmiokroć
za tych co muszę się odkrztusić
bym mógł oddychać gdy ich nie ma
i za tych dla których nie poleję
i nie otworzę im butelkę
za coś co zbędne kiedy oni
cieniem się złożą w ścianę śmierci
i dla tych którym Bóg odpowie
nie żyłeś dla mnie – więc spierdalaj
a nieśmiertelność wtedy powie
że dla tych którym bóg nie życzył
nie pomyliło się im w głowie
więc za nich mówię – nieśmiertelność
20 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
----------------------
foto z Internetu : Facebook