kropla buddyzmu [6]

das

bryza od morza o zapachu żywicy
w środku lasu jest szesnaście osób
jestem gdzieś przed tą dziką plażą
w-powietrzu-czuć-zwykłe-energie°
buddyści newage'owcy i hinduiści
grupa z kursów biotroniki i tarota
 
[sutra-serca-to-pradżnia-paramita
to stan pustki by realizować sedno
stan harmonii by żyć pełnią życia]
[sutra-serca-to-pradżnia-paramita
to stan pustki by sklarować umysł
stan wolności by żyć regułą życia]
 
bryza od morza o zapachu żywicy
w środku lasu jest szesnaście osób
leci jakieś reggae jamajskie rytmy
w-powietrzu-czuć-zwykłe-energie°
buddyści newage'owcy i hinduiści
słychać to reggae i szumią drzewa
das
das
Wiersz · 16 lutego 2022
anonim