jedziemy już nad bałtyckie morze
sutra-serca-to-pradżnia-paramita°
więc mantruję diamentowe serce
idziemy na peron PKP bo wiosna°
nadal-przychodzi-na-peron-drugi
z nami jest klimat i śmiech kobiet
[w pustce - nie ma myśli i wrażeń
nie ma oczu uszu nosa ani języka°
nie ma kolorów dźwięku zapachu
smaku to świadomość jest pustką°
nie ma śmierci - i nie ma starości]
jedziemy już nad bałtyckie morze
sutra-serca-to-pradżnia-paramita°
więc mantruję diamentowe serce
idziemy na peron PKP bo wiosna°
nadal-przychodzi-na-peron-drugi
pustka te niwy łąki zwykła pełnia