***(bukiet kwiatów polnych CDXXI)
nie będę zazdrosny dla Ciebie ale będę pierwszy
w chwili pocałunku Ty jedna i żądze
a biodra nie skryte na Twym ciele piękne
czyż bym nie tkną bioder – wtedy zgrzeszę podle
niech zgorszę upojnie a Ty przeupojność
potem ale przedtem czary Twoich piersi
i ślady omdlałe także bez wytchnienia
potartej – wymokłej wysłowionej studni
a choćby i nawet cały dzień miał śledzić
po piersi po biodrach i po oczach ginąc
a potem w nagości z róż czerwonych szarpnąć
a po różach czarnych przed różą czerwienią
więc jesteś i powiedz że jesteś co dreszcze
miały wypowiedzieć upojeniem w płynność
i oczy omdlałe – dla nich – oczy pieszczę
oczy Twoje pieszczę i zagłębiam biodra
27 stycznia, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
--------------------------------------------------
foto z Internetu : Facebook