gdy unosisz się na tych falach
jesteś tu tylko cząstką materii
wszystko co jest w tym nurcie
istnieje - i wyłania się z czasu°płynący sens tathagata takość
niski lub wysoki stan umysłu
przemija i powstaje od nowa°
definicje określenia - to tylko
miganie promieni światła na°
rzece w starożytnym mieście
gdy unosisz się na tych falach
błogosławi tobie każda rzeka°
żyjesz w spokoju i w jedności
otacza cię - tu rzeka w słońcu
płynący sens tathagata takość