Każdy artysta równy równy

Rybka z morza

Różewicz nie wierzył
Einstain wierzył

 

Jeden wielki
Drugi niewielki

 

Wcale nie
Obaj przebywają
W miejscu dnia
siódmego
nieskończonego

 

Rybka z morza
Rybka z morza
Wiersz · 22 lutego 2022