marsz marsz

Yaro

nadszedł ten dzień dzień marszu 

 

czarny ksiądz poświęci czarną broń 

broń co niesie śmierć i pokój zwycięzcą

 

pokonani padną do stóp by prosić o łaskę 

ostatni gwałt by zaspokoić zgniłe ciała

 

człowiek nawet nie jest jak zwierzę drapieżne  

jest czymś obcym

mordercą mówiącym coś o miłości

Yaro
Yaro
Wiersz · 24 lutego 2022
anonim