Literatura

kropla hinduizmu [4c] (wiersz)

das

in-suchness-achieved-tathagata

ganges to płynąca świadomość°

starożytna-niezmienna-energia
[którą symbolizuje akszara OM
a sylaba OM to transcendencja]

 

głęboka natura rzeczy to sedno

np ten niewysłowiony moment

i świadomość stanu wieczności
gdy to życie jest realnym snem°
który generuje ta letnia pogoda

 

in-suchness-achieved-tathagata
ganges to płynąca świadomość°
rzeka-w-metaforycznym-sensie
[którą symbolizuje akszara OM
a sylaba OM to transcendencja]


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 lutego 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca